Львівський форум видавців, що традиційно відбудеться у вересні, цього року пройде під гаслом «Культура vs пропаганда». Таку саму назву має і унікальний культурологічний проект, який стартує в Києві вже 28 січня. Проект «Культура vs пропаганда» створено Громадською організацією «Форум видавців» спільно з Благодійним фондом «Фундація Дарини Жолдак».
В його основі — серія дискусій, кожна з яких порушуватиме одну з тем: література, мистецтво, історія, кіно, освіта тощо.
У сучасному інформаційному просторі ми як ніколи відчуваємо прояви різноманітних маніпуляцій і впливів. А як має реагувати на них культура? Коли мистецтво стає головною зброєю проти пропаганди, а на яких етапах історії підтримує пропаганду? Як допомогти суспільству відрізняти правду від брехні за допомогою культурних практик і розвитку критичного мислення? Відповіді на ці та багато інших запитань шукатимуть спікери проекту.
Дискусії транслюватимуть у прямому ефірі на телеканалі «1+1».
28 січня відбудеться перша дискусія між відомими українськими письменниками Іреною Карпою та Любком Дерешем. Тема дискусії — пропаганда в літературі. Модератор зустрічі — письменниця Лариса Денисенко.
Вл. інф.