Середньовічна фортеця, що в Білгороді-Дністровському Одеської області, на чотири дні перетворилася на величезний культурно-розважальний центр. Тут проходить ІІІ музичний фестиваль «Фортеця», організаторами якого виступили молодіжний уряд України та арт-агенція «Шоколад».

Старовинні мури Білгород-дністровської фортеці сповнилися нового життя завдяки молодим голосам, що лунають у їхньому обрамленні. На жаль, у цьому стародавньому місті культурні заходи такого масштабу — екзотика. Тому білгород-дністровці та відпочивальники ходять на музичне свято цілими родинами. Перший день, присвячений поп-музиці, репрезентував чимало нових українських імен. Зокрема, дуже цікаво й нестандартно виступив гурт «Блейд». Його пісні публіка сприймала «на ура».

Всі учасники фестивалю виступали виключно живим звуком. Та й виконували переважно власну музику. Прикро лише те, що вони розпочинають свій творчий шлях з реверансів кон’юнктурі. Бо, всупереч заявам організаторів, що головним критерієм для участі у «Фортеці» є український текст пісень, зі сцени лунали переважно російські та англійські слова. А окрасою цьогорічної «Фортеці» став майже годинний концерт відомого молдавського «Здоб ші здуб». До речі, вони набагато органічніше виглядали зі своїми етнічними піснями рідною мовою.

Білгород-Дністровський—Київ.