Виділення коштів на ремонт доріг у Закарпатській, Львівській, Івано-Франківській та Чернівецькій областях обговорили у Мінфіні за участю міністра Наталії Яресько. Про це повідомив народний депутат України Валерій Пацкан (на знімку): «Обговорення стало наслідком нашого нещодавнього депутатського звернення до Прем’єр-міністра Арсенія Яценюка щодо проекту розвитку дорожньої інфраструктури цих областей».

Ідеться про виділення грошей для оновлення на Закарпатті автошляху Н-09 (дорога пролягає через Мукачеве, Рахів, Іршаву, Хуст, Тячів), 
Н-10 (Львівська, Івано-Франківська і Чернівецька області) та Р-24 (Івано-Франківщина).
Депутати аргументують свою ініціативу тим, що хороші дороги сприятимуть розвитку зимового і літнього туризму в Карпатах. А це пріоритет для економіки регіону і Закарпаття зокрема. Особливо у зв’язку з анексією Криму, що унеможливило використання рекреаційних можливостей півострова.
У підсумку, відповідну поправку було внесено до проекту держбюджету і нині її розглядає Комітет Верховної Ради з питань бюджету.
«Зі свого боку докладатиму всіх зусиль, щоб зазначена поправка була підтримана в парламенті під час голосування за зміни до державного бюджету України», — наголосив В. Пацкан.

Ужгород.