Лише результати

Футбол. Ліга чемпіонів. 1/8 фіналу. Матчі у відповідь. 7—8 березня.

«Вільярреал» — «Рейнджерс». 1:1. Вільярреал. «Ель Мадригал». 23 000 глядачів. Голи: Арруабаррена, 49 — Левенкрандс, 12. Перший матч — 2:2.

«Ювентус» — «Вердер». 2:1. Турин. «Деле Альпі». 40 000. Трезеге, 65, Емерсон, 87 — Міку, 13. Перший матч — 2:3.

«Барселона» — «Челсі». 1:1. Барселона. «Камп Ноу». 98 000. Рональдіньйо, 79 — Лемпард, 90+1 (п). Перший матч — 2:1.

«Ліон» — ПСВ. 4:0. Ліон. «Жерлан». 37 901. Перший матч — 1:0.

«Мілан» — «Баварія». 4:1. Мілан. «Сан-Сіро». Інзагі, 8, 47, Шевченко, 25, Кака, 59 — Ісмаель, 35. На 23-й хвилині Шевченко не реалізував пенальті. Перший матч — 1:1.

«Арсенал» — «Реал». 0:0. Лондон. «Гайбері». 35 487. Перший матч — 1:0.

«Ліверпуль» — «Бенфіка». 0:2. Ліверпуль. «Енфілд». 47 745. Сімау, 36, Мікколі, 89. Перший матч — 0:1.

«Інтер» — «Аякс» (перенесено на 14 березня).

Юріїв день

Бокс. Київ. Міжнародний турнір — Кубок київського міського голови Олександра Омельченка. Палац спорту. 7 березня.

Про те, що вона вміє проводити яскраві свята, Ліга професіонального боксу України (ЛПБУ) доводила десятки разів. Але цього разу в головному спортивному залі країни все мало особливий вигляд. А головне, бокс був досить пристойний. «Цього разу ми, так би мовити, «лівих пасажирів» не запрошували, — сказав президент ЛПБУ Михайло Зав’ялов. — Знайшли для наших атлетів суперників гідних, сильних. За таких умов можна кількох зайців уполювали. Адже в боях із потужними і досвідченими супротивниками гартуються наші боксери, здобувають дорогоцінний досвід, підвищують клас. І глядачам від цього ліпше, бо спостерігати гострі, безкомпромісні поєдинки дуже приємно і захопливо».

Отже, не було жодного прохідного, нецікавого бою. Спочатку на рингу стосунки з’ясовували учасники рейтингових поєдинків. Серед них було чимало титулованих, талановитих боксерів (особливо з українського боку). І наші показали переможний клас — виграли шість поєдинків за однієї нічиєї. Та й «мирна» угода між киянином Андрієм Куватовим і Даніелем Урбанським із Польщі (72,574 кг) відзначалася видовищністю. Як кажуть, наскочила коса на камінь.

Валентин Куц (63,503) узяв гору над білорусом Сергієм Афоніним, Вадим Сафонов (79,379) — над Віктором Геращенком (Росія). Технічний Сергій Федченко з Харкова (63,503) не дав шансів Ростиславові Ковачу (Словаччина), котрий виступає за відомий німецький клуб «Універсум бокс промоушн». Валерій Бражник із Кременчука (66,678) переміг Артура Новака (Німеччина), Віталій Русаль (Київ) — дуже досвідченого грузина, відмінного боксера Таймураза Какелідзе (важка вага). Зустріч вінничанина В’ячеслава Узелкова (напівважка вага) з хорватом Йосипом Ялушичем — чудовим бійцем і майстром, як на мене, заслуговувала на нічию. Однак арбітри віддали перевагу українцеві.

А центральним став, зрозуміло, титульний поєдинок за пояс інтерконтинентального чемпіона WBA у напівсередній вазі (66,678). Броварчанину Юрію Нужненку (на знімку) протистояв Лаатеквей Гаммонд із Гани. Жорстке, непримиренне протистояння тривало до восьмого раунду. Українець, який вів боротьбу на першому номері, таки пробив захисний мур ганця. Спершу нокдаун. А потім арбітр припинив зустріч, щоб запобігти гіршого. Технічний нокаут — перемога Нужненка!

Щиро вітаємо боксера і його наставника Олександра Поліщука з великим успіхом. Чемпіонський пояс Юрієві вручила супервайзер зустрічі, представниця WBA, давній друг ЛПБУ Мар’яна Борисова (Болгарія).