На підпільну мережу торговців вибухівкою вийшла міліція Каховського району Херсонщини. 
Працівники карного розшуку за своїми каналами отримали інформацію про 27-річного жителя Каховки Дмитра Ш., який відкопує боєприпаси на місцях боїв Великої Вітчизняної та виплавляє з них тротил на продаж. Отримавши санкцію суду на обшук, оперативники навідалися до садиби городянина. І в його гаражі виявили справжній арсенал із п’яти великокаліберних артилерійських снарядів, семи вже видалених з інших снарядів детонаторів, гранати та досить «свіжого» глушника до пістолета ТТ — улюбленої зброї кілерів. Якби вся ця колекція вибухнула, в повітря злетів би не тільки котедж торговця смертю, а й сусідні житлові будинки.
Для правоохоронців Каховщини це вже другий такий арсенал, який вони вилучають протягом останніх місяців. Перший знайшли в заарештованого мешканця села Чорнянки Сергія З. — керівника диверсійної групи, що планувала підірвати Каховську ГЕС (згодом його обміняли на одного з ватажків донецьких сепаратистів). У нього тоді, до речі, знайшли не тільки вибухівку, а й інструкції з виготовлення саморобних вибухових пристроїв та різноманітних типів детонаторів, у тому числі із затримкою часу спрацювання.
Перший заступник начальника Каховського РВ УМВС Херсонщини, підполковник Олександр Воропаєв каже, що операція з виявлення сховищ боєприпасів та нелегальних майстерень із видобутку вибухівки триває. Не виключено, що на одну з таких майстерень перетворили приватну кузню, в якій був неофіційно працевлаштований власник гаражу зі снарядною «начинкою».