60 років тому в Первомайську відкрилася швейна фабрика. Тоді їй поставили чітке завдання: швидше і дешевше вдягати людей. А першою продукцією її були... ватники. 
Сьогодні це — акціонерне товариство «Санта-Україна», добре оснащене підприємство європейського типу з високою технологією. Шиють тут чоловічий, жіночий і дитячий одяг на експорт і внутрішній ринок. Супермодні «капрі» і блузки, елегантні костюми і вбрання в національному стилі створюють з натуральних тканин.
За рік швейниці освоюють до 500 моделей жіночого та дитячого одягу, 20% якого призначені для українського покупця. Тут шиють для таких відомих фірм, як «Тринітал», «Дольче Габана», «Ес енд Ай», «Некерман» та інші.
За словами генерального директора підприємства Євгена Дирдіна, врятувати фабрику у постперебудовний період допомогла давальницька сировина. Не відмовляються від цього принципу і сьогодні. На переконання Євгена Михайловича, система толінгу — чи не найнадійніший вид міжнародної кооперації. Коли один із партнерів має і надає сировину, він працює над ринками збуту. А інший виготовляє продукцію. За великим рахунком, обійтися одне без одного не можуть. Завдяки переходу на міжнародні стандарти підприємство заробляє непогані гроші. Тільки за останні кілька років тут вклали 1,5 мільйона доларів у розвиток виробництва.
Звичайно, проблеми легкої промисловості —  не з легких. Швейників турбує засилля на українському ринку дешевої і неякісної продукції китайського і турецького виробництва, «секонд-хенду». Але люди вірять, що з цим наведуть порядок. І тоді українські жінки зможуть носити вбрання, у яких сьогодні красуються модниці всієї Європи.
 
Миколаївська область.