Цього року садівники ВАТ «Радсад» Миколаївського району розраховують одержати гарний урожай полуниці. Ця ягода плодоносить уже другий рік. Торік зібрали по 50 центнерів з гектара. У порядку експерименту посадили полуницю на площі три гектари. Переконалися, що розведення популярної ягоди дає непоганий прибуток. За один рік повністю окупилися всі витрати на її вирощування. Можливо, в наступному році площі розширять до шести гектарів, передбачає голова правління АТ «Радсад» Микола Бялик.
Днями представники «Голосу України» побували на полуничному полі господарства. Незважаючи на 40-градусну спеку, під кожним кущиком — невелика калюжка! Пояснила загадку цього явища головний агроном господарства Олександра Сторчак.
— П’ять років тому ми почали застосовувати систему краплинного зрошення. Результати приголомшливі.
Полуниця теж п’є водичку з підвідних трубок. А посаджено ягоду за часом дозрівання — ранній, середній і пізній сорти. До речі, спілкуючись із фахівцями, довідалися, що обрізати полуницю не треба. Щоб одержати більше плодів, не потрібна зайва зелена маса. А вона-бо виростає саме після зрізання.
Пригадався старий анекдот радянських часів, коли в американця і нашого питають, коли в них з’являються перші полуниці. Тепер відповідь знаємо. Найсмачніша, найпахучіша та ще й екологічно чиста ягода першою з’являється в «Радсаді»!