Учасники зльоту кращих представників підрозділів охорони кордону Державної прикордонної служби України, що зібралися  в селищі Оршанець у Черкаській області.
На думку голови Держприкордонслужби України генерал-полковника Миколи Литвина, можна вже казати про нову традицію поширення практичного досвіду. Тим ціннішого, що набуто його в умовах несення бойової служби з охорони кордонів держави.
Як підкреслив М. Литвин, уже сьогодні заробітна плата рядового військової служби за контрактом становить 700 гривень, а надалі передбачається її підвищення, розширення соціальних гарантій. «Ми багато можемо дати людям і відповідно повинні вимагати від кожного прикордонника відповідальності, чесності, непідкупності, зразкової служби і високої культури виконання службових обов’язків», — зазначив генерал-полковник.
Професійні конкурси і спортивні змагання показали високий рівень підготовки прикордонників, що дає їм можливість домагатися гарних службових результатів. Тільки за чотири місяці цього року вони виявили 4237 незаконних мігрантів, а ще 2883 було відмовлено в перетинанні кордону. Крім того, вилучено 213 «стволів», майже 100 кг наркотиків і контрабандних товарів на суму більш як 58 мільйонів гривень.
На імпровізованій прес-конференції, що відбулася після церемонії нагородження кращих прикордонників і переможців змагань, генерал-полковник Литвин прокоментував запровадження безвізового в’їзду в Україну громадян країн ЄС. З 1 травня спостерігається збільшення пасажиропотоку. Проблем у прикордонників немає, оскільки підготовка до цього була проведена заздалегідь. М. Литвин бачить у цьому «дуже добрий знак», що дає змогу розширити туристичні контакти і ділову активність. «Європа їде до нас, ми до цього готові», — запевнив він.