20 грудня — День міліції України
21 листопада 2004 року під час другого туру голосування з виборів Президента України на Черкащині пролилася кров. Невідомі злочинці вбили капітана міліції Петра Потєхіна і жорстоко побили старшого лейтенанта Олега Радченка, які чергували на виборчих дільницях.
Капітана міліції знайшли вбитим на виборчій дільниці №163 202-го округу близько шостої години ранку. Двері сільського будинку культури, де розмістилася дільниця, були зламані. Озвірілі бандити важкими металевими предметами жорстоко розправилися з капітаном, який чинив опір лиходіям...
— Ми разом з Петром прийшли на службу в міліцію, — розказав про загиблого працівник Маньківського райвідділу УМВС капітан Павло Павук. — Він був мені і багатьом колегам надійним другом, взірцем офіцера. Завжди вирізнявся мужністю, витримкою, принциповістю.
...Капітана міліції, старшого інспектора по зв’язках з населенням Петра Потєхіна, досвідченого 34-річного дільничного, знали і поважали в усіх селах Маньківського району. І навіть у сусідніх, уманських.
Армійський офіцер Петро Потєхін десять років тому повернувся до рідних місць і присвятив своє життя охороні правопорядку. Він тут виріс. Закінчив школу. У Маньківці мешкала його матуся. Вона завжди мріяла, щоб її єдиний син, невістка Альона та онука Сніжанка жили неподалік неї. У них була дружна сім’я, і Олена Іванівна раділа синовому щастю. Того листопадового дня, після Петрового чергування, вони планували провести вечір разом. Не судилося.
...Справою честі правоохоронців назвав розкриття злочину і притягнення убивць Петра Потєхіна до відповідальності начальник управління МВС України в Черкаській області генерал-майор міліції Микола Пидорич. Нині слідчо-оперативна група, до якої увійшли кращі фахівці-криміналісти Генпрокуратури, МВС України та області, працює над кількома версіями того, що сталося на світанку 21 листопада на виборчій дільниці. Звужується коло підозрюваних, і невдовзі, як запевнили у слідчому відділі прокуратури області, кримінальна справа набуде реальних обрисів.
...Поховали загиблого офіцера у Маньківці.
УКАЗ ПРЕЗИДЕНТА УКРАЇНИ
Про нагородження П. Потєхіна орденом «За мужність»
За мужність і героїзм, виявлені під час виконання службового обов’язку, постановляю:
Нагородити орденом «За мужність» ІІІ ступеня ПОТЄХІНА Петра Олександровича — старшого інспектора Маньківського районного відділу Управління МВС України в Черкаській області, капітана міліції (посмертно).
Президент України Л. КУЧМА.
м. Київ, 6 грудня 2004 року.
№ 1445/2004.