Київ. Аеропорт «Бориспіль». П’ятниця. 12 г. 52 хв.
Її появи чекали, до неї готувалися, було розраховано приблизні місце і час «контакту». Ми йшли до терміналу «А», коли ожила рація.
— Усім прибути на термінал «Б». Рейс до Шереметьєво. По-моєму, ми її знайшли.
Проходимо через пости, наближаємося до стійки реєстрації. Симпатична дівчина зі збентеженою посмішкою на обличчі. Навколо люди у формі, у цивільному, камери, журналісти...
Усе саме так і було. Але це не антитерористичний рейд і не облава на контрабандистів. Олену Островську «затримали» з єдиною метою — вручити букет квітів і швейцарський годинник. Це не нова форма обслуговування. Поки що кожному пасажирові стільки уваги адміністрація приділити не може. Але випадок з київською студенткою Оленою — особливий. Річ у тім, що вона — тримільйонний пасажир, який пройшов з початку року через аеровокзал.
Там само о 13. 30.
Після поздоровлень, подарунків і знімків відбулася імпровізована прес-конференція.
— Літаю я досить часто, — розповідає винуватиця торжества, — але до Москви — вперше.
— Якщо не таємниця, з якою метою?
— Мене там чекає кохана людина. Він у Москві у справах, викроїли небагато часу і вирішили зустрітися на вихідні.
— Які відчуття?
— Дотепер не віриться, що таке могло статися саме зі мною.
Відлітаючи, Олена трохи турбувалася, чи повірить коханий, що подарунки і квіти отримала від аеропорту і компанії «Аерофлот», рейсом якої летіла «ювілейна» пасажирка, а не від гіпотетичних суперників.
***
За прогнозами, до кінця року через «Бориспіль» пройде ще до двохсот тисяч чоловік. А наступного року пасажирська служба планує вийти на чотиримільйонний рубіж.
— Динаміка зростання пасажиропотоку проглядається чітко, — розповідає начальник пасажирської служби аеропорту Сергій Галін. — Торік ми обслужили 2,38 млн. пасажирів, у 2001 — 1,537, у 2000 — 1,387 млн.
За його словами, загальні обсяги перевезень, які здійснює аеропорт, щорічно зростають на 32 відсотки, а резерви, що їх закладено в складне господарство (пасажири бачать тільки малу частину величезного високотехнологічного комплексу) аеропорту під час реконструкції, дають змогу сподіватися на стрімкіше зростання.