Денне засідання 7 грудня
О 13-й годині Перший заступник Голови Верховної Ради Адам Мартинюк відкрив позачергове пленарне засідання парламенту. У сесійній залі зареєструвалися 379 народних депутатів. А. Мартинюк поінформував народних обранців про попередні домовленості, обговорювані впродовж останніх днів на погоджувальних радах та «круглому столі» з участю міжнародних посередників. Адам Мартинюк повідомив, що керівники фракцій і груп разом із Головою Верховної Ради проводять зустріч з главою держави і намагаються знайти вихід із ситуації. Головуючий оголосив перерву ще на одну годину і висловив сподівання, що вихід із політичної кризи буде знайдено.
О 14-й годині головуючий Адам Мартинюк повідомив, що переговори лідерів фракцій із Президентом України тривають. «Поки що процес перебуває під контролем, хоча дебати досить гарячі», — сказав Адам Мартинюк і оголосив перерву до 14.45.
Станом на 14.40 кореспонденту «ГУ» стало відомо, що Леонід Кучма під час зустрічі з народними депутатами відмовився відправити уряд у відставку, однак погодився підписати указ про відпустку Віктора Януковича і призначення на цей період в. о. прем’єра Миколу Азарова. Як повідомив лідер групи «Союз» Микола Гапочка, Леонід Кучма також вніс до Верховної Ради 18 кандидатур нового складу ЦВК і запропонував провести рейтингове голосування за кожну з цих кандидатур.