Ранкове засідання 17 листопада
Після оголошення запитів народних депутатів у середу згідно з Регламентом відводиться час для заяв і пропозицій представників фракцій і груп та самих парламентаріїв.
Народний депутат Станіслав Ніколаєнко від імені фракції СПУ зачитав заяву, в якій обгрунтував, чому соціалісти прийняли рішення підтримати на виборах Віктора Ющенка як «народного президента», і закликав виборців діяти спільно.
Від імені шести фракцій народний депутат Валерій Коновалюк проголосив вимогу заслухати звіт тимчасової слідчої комісії ВР щодо отруєння кандидата у Президенти Віктора Ющенка. Парламентарій наполягав зробити це до другого туру виборів Президента, «щоб народ знав правду».
Заява викликала напруженість у залі. Народні депутати обмінювалися гострими репліками.

 Було оголошено спільну вимогу фракцій СПУ та БЮТ до Генерального прокурора негайно вжити заходів у зв’язку із ситуацією, яка склалася навколо газети «Сільські вісті». Наклад у понад 700 тис. примірників «Укрпошта» відмовилася доставляти передплатникам та в мережу розповсюдження через те, що в номері вміщено інтерв’ю з кандидатом у президенти України Віктором Ющенком, хоча напередодні в «Сільських вістях» виступав інший кандидат у президенти — Віктор Янукович.

На вимогу фракцій оголошували кілька перерв.
Після проголошених заяв та виступів народні депутати зосередили увагу на тому, чи відбудеться запланований порядком денним звіт Центрвиборчкому про підготовку до другого туру виборів президента.
Такий звіт, за рішенням погоджувальної ради, запропоновано заслухати з 13.00 — з відповідями на запитання, півгодинним обговоренням та прийняттям рішення.
Після численних перерв усе-таки було заслухано інформацію заступника голови ЦВК Ярослава Давидовича. Він, зокрема, зазначив, що ЦВК самокритично проаналізувала свою роботу. Відбулися кадрові зміни: 82 члени виборчих комісій припинили свої повноваження. За інформацією Я. Давидовича, завершено процедуру повторного складання списків виборців. ЦВК також визнає, що потрібно оперативніше отримувати й обробляти інформацію. Щодо транзитного серверу, який нібито було встановлено в адміністрації Президента, Давидович, відповідаючи на запитання, заперечив цю інформацію. ЦВК скаржилася, що стала жертвою підвищення цін. Вибори — недешеве задоволення, зазначив Давидович і подякував за підтримку Верховної Ради щодо надання урядом додаткових коштів на другий тур.