Ранкове засідання 22 жовтня
Будь-які припущення щодо нелегітимності результатів роботи парламенту є завідомо неправомірними і юридично некоректними, наголосив на сесії голова Комітету Верховної Ради з питань правової політики Василь Онопенко. Неучасть певної частини депутатського корпусу в пленарних засіданнях не становить загрози легітимності прийнятих парламентом рішень, про що заявив народний депутат Степан Гавриш. Верховна Рада правомірна приймати рішення за умови присутності на її засіданнях на момент голосування тієї кількості депутатів, яка необхідна для прийняття рішень, запевнив голова профільного комітету.
У заявах, на які відведено час згідно з Регламентом, народний депутат Володимир Стретович («Наша Україна») розповів про наміри запровадження надзвичайного стану перед президентськими виборами. За його словами, молоді люди, одягнуті у жовтогарячі кольори, мають вчиняти хуліганські дії, зокрема бити вітрини, на яких наклеєно плакати на підтримку провладного кандидата. Для приборкання опозиції буде запроваджено надзвичайний стан. Для цього, зазначив депутат, до Київської області вже стягнуто 5 тисяч військовиків внутрішних військ.
Комуніст Георгій Пономаренко висловив занепокоєння стосовно додаткового створення виборчих дільниць на території Російської Федерації. На думку депутата, створення такої кількості виборчих дільниць на території Росії не має жодних підстав і може бути використано для фальсифікації результатів виборів.
Потому сесія ратифікувала Угоду між Кабінетом Міністрів України та урядом Латвійської Республіки про взаємну охорону секретної інформації. Також внесла зміни до Закону України «Про відпустки» (щодо дітей, хворих на цукровий діабет). Згідно з законом, матерям або іншим особам, які здійснюють нагляд за дитиною, хворою на цукровий діабет першого типу (інсулінозалежний), за їхнім бажанням обов’язково надаватиметься відпустка без збереження заробітної плати.
Наступного тижня народні депутати працюватимуть у комітетах та округах.