Літнього мешканця Рудки-Червинської, що в Камінь-Каширському районі, Степана Приходька з бойовою гранатою часів другої світової війни затримали в холі Волинської облдержадміністрації працівники державної служби охорони.
Протягом двох днів він з гранатою у звичайному поліетиленовому пакеті побував у Волинському облмуздрамтеатрі на концерті Міжнародного фестивалю українського фольклору, ходив людними вулицями центру міста, їздив у переповнених тролейбусах, відвідував магазини. А потім завітав до облдержадміністрації, щоб показати там свою знахідку та, за його словами, передати її до краєзнавчого музею. Тут його і затримали.
Фахівці вибухо-технічної служби обласного управління внутрішніх справ знешкодили гранату. Вони твердять, що її вибухова сила була вища, ніж у відомої гранати Ф-1. За словами старшого експерта-вибухотехніка Ігоря Гончарова, граната — бойова із зарядом, так звана «француженка», могла вибухнути від «прогулянок містом» будь-коли. У міськвідділі міліції горе-піротехніка суворо попередили й відпустили додому, повідомляє наш власний кореспондент Микола ЯКИМЕНКО.