Основною подією минулих вихідних на Буковині було святкування Дня машинобудівника. Чернівецький машинобудівний завод — найбільше підприємство області, яке забезпечує роботою більш як 2000 працівників. Як повідомив генеральний директор підприємства Віктор Сідляр, чернівецькі машинобудівники впевнено дивляться у майбутнє. Не так давно укладено важливий мільйонний контракт із Сирією, виконуються російські та середньоазійські замовлення. Навіть істотне подорожчання металу в Україні не вибило колектив із сідла. Цьогоріч дирекція та профком заводу зробили все, щоб люди зустріли професійне свято з добрим настроєм. В області працює 15 підприємств машинобудування, за 8 місяців поточного року темп зростання обсягів продукції на них становив 120,5 %, тоді як у цілому по галузі 110,5. Майже 30% підприємств машинобудування вже цього року отримали прибутки в сумі понад 1,3 мільйона гривень, однак інші — збиткові. Загальна сума збитків сягає 2,9 мільйона гривень. Суміжники і партнери тим часом заборгували буковинським машинобудівникам 23 мільйони гривень.
Святкувати машинобудівникам «допомогли» буковинські енергетики, які через аварію на електропідстанції біля заводу «Кварц» знеструмили щонайменше чотири мікрорайони міста. Як стало відомо, пошкоджено сім кабелів, і ліквідація наслідків вимагатиме певного часу. Через це в понеділок уранці більшість чернівчан запізнилися на роботу — стояв електротранспорт. Водночас через коротке замикання виникла пожежа на іншій трансформаторній підстанції, яку, на щастя, відразу вдалося ліквідувати. Пік енергетичних аварій у Чернівцях дивним чином збігся зі звільненням з посади багаторічного керівника Обленерго Ярослава Кобелі, яке сталося одразу після завершення візиту в область Міністра енергетики та палива Сергія Тулуба.
Відсвяткували свій день і представники туристичного бізнесу. Загалом 2004 рік увійде в історію буковинського туризму як рік великих кардинальних змін. Майже на 15% збільшився потік туристів до області, одночасно розпочато спорудження кількох гірськолижних підйомників, баз кінного туризму, аквапарку на Дністрі. Почесними відзнаками й дипломами туристичної організації відзначено директора державного історико-архітектурного заповідника «Хотинська фортеця» Людмилу Пастух, голову високогірної Путильської райдержадміністрації Степана Мургу, фірми «Навколо світу», «Черемош», «Круїз-2000».
На території Хотинської фортеці відбувся туристичний фестиваль «Буковинські екстремальні туристичні ігри», в якому змагалися альпіністи, яхтсмени, велосипедисти та спелеологи, а також демонстрували своє мистецтво екстремали на парапланерах і джипах.
Тим часом у Чернівцях «змагалися» і представники криміналітету: близько восьмої вечора на вул. Червоноармійській невідомі підпалили новенький «Мерседес». За попередніми оцінками, збитки становлять 150 тисяч гривень, а на вул. Південно-Кільцевій підірвали двері, чим завдали збитків потерпілим на суму 15 тисяч гривень. Також у минулі вихідні співробітники відділу по боротьбі з економічною злочинністю під час рейду вилучили 92 пляшки фальсифікованої горілки.
А тепер — про хороше. Протягом доби в Чернівцях народилося 14 немовлят — 7 хлопчиків і 7 дівчаток. Такий паритет, за словами головного лікаря пологового будинку на вул. Рівненській Тетяни Батюкевич, у Чернівцях рідкість. Як стверджують старі люди, якщо народжується більше дівчаток, буде мир. Якщо хлопчиків — не уникнути війни.