Ранкове засідання 24 вересня
Головуючий, Перший заступник керівника парламенту Адам Мартинюк, оголосив депутатські заяви, запити, повідомлення. Найбільше їх надійшло від фракції «Наша Україна», КПУ та СПУ. Як завжди, вони стосувалися питань порушення чинного законодавства, соціальних виплат громадянам, поновлення у правах окремих виборців і цілих організацій. Серед неординарних — запит до Президента України про помилування громадянина Іванченка, звинуваченого у замаху на кандидата у Президенти Наталію Вітренко на минулих президентських виборах. Однак лише 76 депутатів підтримали цей документ. Повторний запит з приводу ненадання одним із кандидатів у Президенти відомостей про минулі судимості зробив Григорій Омельченко. Окремо і застережливо пролунав запит Анатолія Матвієнка про ситуацію, що склалася у Вишгородській міській раді.
Пізніше у виступі з трибуни нашоукраїнець Борис Беспалий уточнив, що йдеться про, як він висловився, наліт на Вишгородську міську раду і затримання голови міста. Порівнявши це з недавнім затриманням селищного голови Козина, що під Києвом, парламентарій прирівняв їх до політичних в’язнів, які не дають грабувати Україну. 
Депутати від опозиції вимагали від головуючого на засіданні Адама Мартинюка офіційно оголосити про розпуск президентсько-урядової більшості. На що Адам Іванович відповів реплікою: це робити він не буде, бо ніхто свого часу не оголошував про створення цієї більшості. Він назвав таку більшість неформальним об’єднанням депутатів з відповідними повноваженнями і зважив за доцільне дати доручення Комітету з питань Регламенту і депутатської етики вивчити питання, на якій підставі ця більшість, зокрема її апарат, користується відповідними приміщеннями, транспортом та зв’язком.
У порядку денному ранкового засідання виявилося десяток законопроектів і проектів постанов. Однак уже перший з них — проект закону про адвокатуру —зазнав невдачі, бо його не вдалося прийняти навіть для повторного першого читання і було відхилено. Очевидно, зіграло своє зауваження низки депутатів, зокрема Юрія Кармазіна, про звуження кількома нормами цього документа прав адвокатів. Леонід Черновецький доповів проект закону про скасування в Україні пільг та привілеїв для посадових осіб всіх гілок влади. Цей народний депутат був і серед доповідачів документа, що передбачає зміни до Кримінального кодексу з приводу відповідальності за протизаконне фінансування судових органів.
Головуючий на засіданні привітав з днем народження народного депутата Ігоря Челомбітка (на фото ліворуч) і повідомив про вихід Володимира Мовчана (на фото праворуч) з фракції НДП—ПППУ і входження до «Єдиної України».