Протягом першої декади вересня незначно знизили ціни на хліб, борошно, крупи та овочі. Хоча зниження цін не перевищує 1—3%. Контролюючими органами у цей період перевірено 140 суб’єктів підприємницької діяльності з питань формування та застосування цін на основні продукти харчування. За словами заступника голови ОДА, начальника Головного управління економіки Михайла Гайнічеру, 65 перевірених підприємців порушували законодавство (46,6%). До них застосовано економічні санкції майже на 8 тисяч гривень. 64 фізичні та юридичні особи притягнуто до відповідальності.
Травматологів нагородили
Чернівецькому центру травматології та ортопедії присвоєно почесне звання лауреата рейтингу-конкурсу «Кращі підприємства України» в номінації «Медицина та охорона здоров’я». Цим самим науково-експертна рада інституту рейтингових досліджень Асамблеї ділових кіл України визнала вагомий внесок фахівців центру в розвиток української медицини. Що і було відзначено на церемонії нагородження.
Військовиків готуватимуть з ліцею
У Новодністровську, що потерпає від безробіття, на базі ліцею-інтернату відкрито профільний заклад посиленого військово-спортивного профілю. З обласного бюджету на підготовку та відкриття ліцею-інтернату виділено 380 тисяч гривень. На думку обласної влади, заклад має стати елітарним у системі професійної освіти. Значну увагу, окрім військової справи, приділятимуть спорту.