У Луцьку вп’яте відбувся фестиваль середньовічної культури «Меч Луцького замку». Цього разу завдяки участі в фестивалі колективів Росії, Білорусі і Молдови він мав статус міжнародного. Проходив він теж в особливий час — 575 років тому на території цієї фортеці відбувся з’їзд європейських монархів, на якому вперше в історії континенту обговорювалися питання колективної безпеки країн від загрози нападу турок.
Територія замку два дні нагадувала площу середньовічного європейського міста, де проводилися рицарські турніри і військові ігри, карнавали. Чудовий настрій на замковому дворищі своєю музикою створювали колективи «Стари Ольса» з Мінська, «Бурдон» зі Львова, а старовинні близькосхідні танці харківського колективу «Восток» і романтичні європейські — сімферопольського «Буффони» — надавали святковим ігрищам особливого колориту.
Цього року організаторами фестивалю стали незалежна молодіжна фундація «Демократичне об’єднання», львівський клуб історичної реконструкції «Срібний вовк» і Луцька міська рада.