Виставка — це не формальний звіт, а одна зі складових бізнесу. Так вважає Олексій Гаркуша — голова Миколаївської обласної держадміністрації. Тому офіційне відкриття в Національному виставковому комплексі «Експоцентр України» виставки-презентації Миколаївської області проходило по-діловому. Зрозуміло, була музика, були пісні, але це не головне. Основний акцент організатори зробили на інформації. Вони спробували якомога повніше представити інвестиційний потенціал свого краю. І треба відзначити, їм це вдалося. Експозиція «Миколаївщина-2004» наочно підтверджує успіхи області у виробничій, сільськогосподарській, енергетичній, транспортній, культурній і соціальній сферах.
Авіація, судно- і машинобудування, кольорова металургія, сільське господарство і переробна промисловість, частка якої в промисловому потенціалі області зросла з 5 до 25 відсотків, — ось аж ніяк не повний перелік інвестиційних можливостей області, представлених на виставці. Успіхи виробництва закономірно позначаються і на соціальній сфері. За словами О. Гаркуші, сьогодні середня зарплата в регіоні становить більш як шістсот гривень (чотири роки тому цей показник не досягав і двох сотень).
Загалом область розвивається темпами, що заслуговують на повагу. Але запаморочення від успіхів не спостерігається. Миколаївці налаштовані на роботу. І для максимальної її ефективності під час проведення виставки з керівництвом НВЦ було укладено угоду про регулярне (двічі на рік) проведення таких заходів. Отож, якщо вам не вдалося потрапити на цю виставку, не переймайтеся — партнерів у Миколаївській області ви зможете знайти пізніше. Хоча тут головне — не спізнитися.