Вишгородська міська рада прийняла рішення припинити роботу органів місцевого самоврядування щодо забезпечення виборів Президента України. Про це повідомив міський голова Вишгорода Олександр Кімлач. За його словами, таке рішення — відповідь на протизаконні дії громадсько-політичної партії, яку очолює кандидат від влади на посаду Президента.
4, 11 та 18 серпня, повідомив голова, представники цієї партії провели у місті незаконні (без попередження за 10 днів, як того вимагає закон) пікетування приміщення міськради. Вони протестували проти призупинення приватизації землі у центрі міста, де за рішенням міськради буде збудовано житловий будинок на 81 квартиру. Молодики вели себе зухвало, розбили вікно у приймальні. Натомість, додав голова, міліція все це тільки пасивно спостерігала...
Водночас колеги О. Кімлача, міський голова Броварів Віктор Антоненко та керуючий справами Васильківського міськвиконкому Анатолій Боровик, закликали центральну владу України припинити тиск на органи місцевого самоврядування. За їх словами, такий тиск існував давно, але особливо посилився з наближенням президентських виборів.
У зв’язку з цим учасники прес-конференції заявили, що до початку відкриття чергової парламентської сесії вони спільно з Асоціацією міст України підготують звернення до профільного комітету Верховної Ради з проханням: розробити і внести на розгляд парламенту законопроект, який гарантував би органам місцевого самоврядування забезпечення прав виборців.