Чернівецька облСЕС заборонила реалізацію одного виду консервів, в яких яловичина шматками значиться лише на етикетці.
Наталя Климчук, завідуюча відділенням гігієни харчування облСЕС: «Лабораторними дослідженнями встановлено, що яловичина не шматками, а пастоподібна і зверху залита жиром, який не схожий ні на свинячий, ні на яловичий». На етикетці зазначено, що консерви виробляють на Ковельському м’ясокомбінаті, проте такий вид консервів комбінат не випускає.
Найчастіше таку продукцію везуть до нас із Польщі. Яловичина шматками — не єдиний заборонений вид консервів. Ще 2000 року епідеміологи заборонили реалізацію паштетів «Курячий», «Гусячий», «Мазовецький». Але їх вільно продають у роздрібній торговельній мережі. У всіх цих паштетах містяться харчові добавки, заборонені на території України.