Минулої п’ятниці в урочищі Нечимне Ковельського району урочисто відкрито музей «Лісової пісні». Цю драму-феєрію Леся Українка написала 1911 року під враженням перебування 1884 року на озері Нечимному і почутих там розповідей від дядька Лева Скулинського.
Довгий час цей чарівний куточок волинської природи був малодоступним для шанувальників творчості поетеси. Болотиста місцевість та бездоріжжя ускладнювали проїзд туристів. Цього літа з ініціативи голови Ковельської райдержадміністрації Віталія Карпюка впорядкували і облаштували історико-культурний заповідник «Нечимне»: проклали дорогу з твердим покриттям, а також дощану доріжку до озера Нечимне, встановили дерев’яні скульптури героїв драми, облаштували місця для відпочинку і літню естраду. Організації району збудували дерев’яний будиночок, в якому відтепер розміщено музей «Лісової пісні» — філію Колодяжненського літературно-меморіального музею Лесі Українки. Усього на благоустрій Нечимного з різних джерел фінансування і благодійних внесків витрачено понад 200 тисяч гривень.
Того ж дня в урочищі відбулося Четверте обласне свято поезії «Лісова пісня». Цього разу в ньому брали участь літератори з багатьох областей України.