Після закінчення університету і до останніх своїх днів «вибуховий» поет-шестидесятник Василь Симоненко жив і працював у Черкасах. Тут він написав свою першу збірку «Тиша і грім», котра, справді, немов весняна гроза, пролилася рясним дощем на спраглу землю. У тихому місті над Дніпром народився у нього син, жила його мама.
Ідея спорудити пам’ятник незабутньому Василеві з’явилася у черкащан давно, а здійснити її настала пора лиш тепер. Черкаська міська рада провела конкурс на краще втілення образу поета у бронзі. Перемогу здобув талановитий скульптор Анатолій Галян. Його Василь Симоненко — рвучкий, натхненний, сповнений віри та надії у грядуще щастя матері-України. Постане пам’ятник у центрі міста, неподалік приміщення обласної газети «Черкаський край», де працював журналіст і поет.
Споруджуватимуть монумент на народні кошти. Вже зібрано 70 тисяч гривень. Потрібно ще не менш як 400 тисяч. Обласне відділення Фонду культури України, яке опікується пам’ятником, активно шукає добродійників і меценатів.