Працівники консульства Румунії у Чернівцях виявилися непідготовленими до запровадження візового режиму з Україною
Під стінами консульства вже в перший день запровадження віз зібралося близько двох сотень людей, котрі мали намір в’їхати до Румунії. Але переважній більшості отримати омріяної візи не вдалося. Найнетерплячіші навіть влаштували біля входу бійку, але, на щастя, відбулися синцями.
А за словами начальника управління ОДА Петра Брижака, через незадовільну роботу румунського консульства, до Болгарії на відпочинок вчасно не потрапило близько сотні чернівчан, котрі сплатили за проживання у готелях наперед. Такі інциденти не роблять честі ані румунському консульству, ані чернівецьким туроператорам, які так втрачають не лише гроші, а й престиж, псують свою репутацію, що згодом може вилитися у збитки.
Румунські дипломати твердять, що черги вишикувалися через те, що приміщення, яке надав Чернівецький департамент економіки, зовсім не пристосоване до потреб консульства. Громадян України, з якими вдалося поспілкуватися під стінами консульства, звичайно ж, такий стан речей не задовольняє, бо тепер вони змушені платити за те, що колись мали безкоштовно. Але найбільше дратують «совкові» черги, які доводиться займати ще з ночі.
До речі, напередодні запровадження візового режиму румуни обіцяли українським туроператорам, що виділятимуть для них кілька годин щодня, але наразі і це не виконується. Люди у чергах сподіваються, що румуни хоча б відведуть приміщення для заповнення анкет. Бо зараз вони заповнюють їх на підвіконні, де румунські дипломати передбачливо приліпили зразки.
Чернівці.