На цілу добу зупинилися складальні конвеєри Луцького автозаводу. Це сталося через брак комплектувальних, які не змогли розмитнити, — не було довідки про експортне (бюджетне) відшкодування податку на додану вартість, з видачею якої зволікала Луцька міська податкова інспекція.
Унаслідок простоювали 26 великовагових автопоїздів із комплектувальними на мільйон гривень. Такі дії податківців директор ЛуАЗу Володимир Гунчик назвав терором, який триває вже одинадцять місяців. Того ж дня відбулося перше засідання нещодавно створеної комісії сприяння роботі ЛуАЗу при Луцькому міськвиконкомі, щоб ще раз розглянути цю надзвичайну ситуацію. Зазначимо, що день простою завдає підприємству збитків на 2,5—3 мільйони гривень. Керівництво заводу вимагало негайного розмитнення вантажу. «Інакше, — пообіцяв Володимир Гунчик, — колектив вийде на Київський майдан і пікетуватиме міську податкову інспекцію».
Як повідомив керівник прес-служби ЛуАЗу Ярослав Андрушко, міська податкова інспекція потрібну довідку на розмитнення комплектувальних таки видала. Луцький автозавод розпочав роботу. Кожного дня з його конвеєрів сходить 70 легкових автомобілів ВАЗ.
Волинська область.