До Чернівецької обласної лікарні госпіталізовано трьох осіб із Новоселицького району, в яких виявлено сибірку. Заразилися селяни від дворічної телиці, яку не було прищеплено через те, що її власник Олексій Арсеній мешкав на хуторі. На початку липня худобина занедужала, стала млявою і байдужою до їжі. Поки батько ходив по ветеринарах, син Володимир разом із другом вирішили корову зарізати і здати на м’ясо. Розібравши тушу, завантажили її до мікроавтобуса і відвезли на приватну фірму, яка займається відправкою м’яса у Росію. 18 липня чоловіки-різники звернулися в райлікарню — в обох почервоніли руки і з’явилися карбункули. Медики одразу запідозрили сибірку.
Зараз медики виявляють усіх контактерів із м’ясом хворої тварини. Це щонайменше вісім осіб. Серед них робітниця, яка мила тушу, приймальник, який заносив її до холодильника, та інші робітники. Того дня, окрім хворої худобини, забили ще шість голів великої рогатої худоби. На щастя, м’ясо не відправили на пункт комплектації до Кам’янця-Подільського, бо зазвичай його транспортують більшими партіями, проте шкіру зараженої тварини туди було відправлено. На жаль, у накладних навіть не вказано номер автомобіля, але склади вже законсервовано. 14 тонн м’яса, яке могло мати контакт з ураженим, вилучено і спалено.
На щастя, як повідомив санітарний лікар Новоселицького району Леонід Сакрієр, м’ясо не використали в їжу і хвороба набула тільки поверхневої шкірної форми, яка піддається лікуванню.
До слова, у селі Маршинці Новоселицького району останній випадок сибірки зареєстровано у 1993 році. Цьогорічний випадок, здається, вдалося локалізувати, та поки не виявлено шкіру, ставити крапку у цій справі не можна. Тим часом епідеміологи закликали населення області в жодному разі не купувати м’ясо на стихійних базарах.