Кримінальну справу за фактом службової недбалості посадових осіб виконкому Павлівської сільської ради Васильківського району порушила прокуратура Дніпропетровської області. Як повідомляє прес-служба прокуратури, зроблено це за ознаками злочину, передбаченого ч. 2 ст. 367 Кримінального кодексу України, — службова недбалість, що спричинила тяжкі наслідки і карається позбавленням волі на строк від 2 до 5 років з забороною права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років та зі стягненням від 100 до 250 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.
Службові особи виконкому Павлівської сільської ради ще в травні 2001 року влаштували двох неповнолітніх сиріт до дитячого садка з інтернатною групою, проте зовсім не подбали про захист їхніх особистих та майнових інтересів. Не було призначено опіки над спадковим майном, що залишилося після смерті матері цих дітей. Досі не оформлено й спадщину на земельний пай, підтверджений сертифікатом, та не здійснено державної реєстрації прав неповнолітніх сиріт на нерухоме майно.
Через таку недбалість уже впродовж трьох років земельним паєм безплатно користується селянсько-фермерське господарство «Павлівське», а діти-сироти не мають права на спадщину і не отримують орендної плати за користування земельною ділянкою. Загалом гарантованим законом правам та майновим інтересам неповнолітніх заподіяно шкоду в розмірі 61568 гривень.
Кримінальну справу для провадження досудового слідства передано прокурору Васильківського району. Отож, повідомляє насамкінець прес-служба облпрокуратури, ведеться слідство. А ми від себе, як коментар, мусимо додати, що проблема виконавської дисципліни посадовців місцевих органів влади справді є, вона дуже гостра та актуальна. І давно час притягувати й до кримінальної відповідальності тих, хто її не шанує. А як інакше, коли по-доброму не хочуть розуміти і справлятися зі своїми службовими обов’язками?
Дніпропетровська область.