Коли продавщиця здавала виручку господарці торгової точки, та виявила серед купюр фальшивку. Прийняла єдино правильне в такій ситуації рішення: звернулася з заявою до лінійного відділу міліції станції Коростень. Кіоскерка згадала юних покупців — нечасто в такому віці розраховуються за покупки стогривневими банкнотами. Це й підказало правоохоронцям, що «ниточку» треба шукати в школі.
Як з’ясувалося під час розслідування, історія почалася з потяга, яким жителька Росії їхала до сестри в Коростень. У вагоні їй запропонували обміняти гроші. Як дуже часто буває в подібних випадках, потім вона гірко каялася. Ті папірці не давали спокою племінниці гості. Прихопивши «двадцятку», принесла друзям. Разом влаштували «екзамен»: саморобка, виготовлена за допомогою високоякісного принтера, пройшла його в кіоску. Згодом купували солодощі і розміняли на справжні гроші й «сотку».
До не дуже веселої історії про дії неповнолітніх залишається додати тільки такий штрих: одна з її учасниць, якій ще тільки сімнадцятий пішов, уже встигла до цього заробити умовний строк за крадіжку...
Житомирська область.