Депутати Вінницької облради підтримали ініційовані облдержадміністрацією зміни до бюджету регіону. Як зазначив голова облдержадміністрації Григорій Калетнік, видаткову частину бюджету переорієнтовано таким чином, щоб не профінансованою не залишилася жодна соціальна проблема.

Відтак, взяті зобов’язання перед пільговими категоріями громадян — інвалідами, сиротами, малозабезпеченими сім’ями — буде виконано. Кошти підуть також на освіту й охорону здоров’я, але пріоритетною буде сільська медицина.

Крім того, уточнив голова облдержадміністрації, вдалося збалансувати головний фінансовий документ: «Ми вивели з дохідної частини нереальні джерела її наповнення, що передбачалися у попередньому варіанті бюджету, і вишукали інші можливості надходжень». У такий спосіб вдалося збільшити субвенції на 13 мільйонів гривень, виділено 23 млн. грн. на зарплату освітянам, більш як два мільйони гривень — на пільговий проїзд.

До того ж видаткова частина попереднього бюджету, наголошувалося на сесії, була перевантажена додатковими зобов’язаннями.

Вінницька область.