Як повідомила прес-служба Черкаської обласної прокуратури, за шість місяців цього року порушено 44 кримінальні справи щодо керівників підприємств, котрі зумисне не виплачували своїм працівникам заробітну плату.
Зокрема, направлено до суду справу на генерального директора спільного україно-французького підприємства «Дако», котрий «забув» розплатитися з підлеглими на суму понад 2 мільйони гривень. Тільки в обласному центрі нині налічується 74 промислові та обслуговуючі підприємства, котрі мають заборгованості зі вчасної виплати зарплати. Серед найбільших порушників чинного законодавства — заводи «Хімреактив», «Укрп’єзо», приладобудівний, телеграфної апаратури, АТП-17127.
Між тим, працівники, котрих недолугі керівники тримають на голодному пайку, вдаються до акцій протесту. Лише після кількаденного страйку вдалося домогтися погашення боргів із зарплати черкаським тролейбусникам. За ними провели мітинг протесту комунальники — електрики ремонтно-експлуатаційного управління №6. Потім — двірники РЕУ-1, котрі офіційно попередили керівництво, що не вийдуть на роботу, якщо їм не повернуть зароблені за чотири місяці гроші.
Обурені затримкою відпускних і вчителі. По області станом на кінець червня освітянам виплачено лише 13,7 мільйона гривень, що становить 41 відсоток від належної суми.