Найвищу нагороду за збереження тваринного світу Волині — обласну екологічну премію імені Василя Вегерича і Григорія Хомича — вручено начальнику дільниці Любешівського державного лісомисливського господарства Андрію Масюку.
Трагедія, яка трапилася зимою 1997 року, схвилювала всю Волинь. Під час затримання озброєного браконьєра дістав смертельне поранення начальник дільниці Старовижівського державного мисливського господарства Василь Вегерич. Почувши постріли, на допомогу товаришу прибіг єгер цього самого господарства Григорій Хомич. Браконьєр відкрив вогонь і по ньому. П’ять кілометрів переслідував тоді злочинець єгеря, але той, маючи 33 кульові й картечні поранення, все-таки зумів дійти до села і повідомити людям про трагедію, назвати прізвище вбивці.
Вшановуючи подвиг єгерів, в області встановили премію імені Василя Вегерича і Григорія Хомича, а з позаминулого року на їх честь з ініціативи обласного державного лісогосподарського об’єднання «Волиньліс» проводяться змагання з єгерського багатоборства.