Олександр Альперт став, напевне, першим серед фотографів, чию пам’ять вшановано відкриттям меморіальної дошки на будинку, де він жив.
Його ім’я ще за життя стало легендою в історії херсонської журналістики. 60 років Олександр Григорович віддав обласній газеті «Наддніпрянська правда». Не залишилося на Херсонщині куточка, де не побував би з фотооб’єктивом незабутній майстер.
Десятирічним хлопчиком-учнем він розпочав свій трудовий шлях в єдиному тоді в місті фотосалоні. Олександр Альперт до останнього дня мешкав у Херсоні і залишався фотокором «Наддніпрянки», пішовши з життя на 93-му році.
— Він не знав слів «не встигну, не зможу», якщо йшлося про знімок для газети, — зазначив під час відкриття меморіальної дошки херсонський письменник і журналіст Іван Гайдай, котрий чверть століття був редактором обласної газети. — Навіть тоді, коли єдиним редакційним транспортом слугувала підвода, запряжена кобилою.
Знімки Альперта з’являлися у багатьох центральних газетах, зокрема, в «Правде» та «Известиях». Завдяки йому країна дізнавалася про життя південного українського краю. І ще довго історію Херсонщини нащадки вивчатимуть за фотолітописом Олександра Альперта.