Тридцять дев’ять вихованців шкіл-інтернатів Харкова, які отруїлися недавно неякісними молочними продуктами, отримають компенсацію з обласного бюджету — по двісті гривень кожний, інформують в облдержадміністрації. Чи дістанеться компенсація, якщо так, то яка, ще дев’яносто п’ятьом вихованцям дитячих садків, вирішуватиме сесія міськради наприкінці червня.
А поки що матеріали на працівників тих садків, у яких діти отруїлися молокопродуктами, направлено до прокуратури. Багато кого із завідувачів уже оштрафовано на суми від 102 до 425 гривень. Про це повідомила «Об’єктиву» головний санітарний лікар Харкова Тетяна Колпакова. За її словами, діти в дитячих садках почали скаржитися на біль у животі та блювоту ще 20 травня. Але інформація про спалах кишкової інфекції надійшла до всіх служб міста лише 21 травня. Це сталося тому, що працівники дитячих садків на порушення правил відпускали дітей з ознаками кишкової інфекції додому.
Водночас госпіталізовано ще трьох дітлахів, які отруїлися на весіллі в селі Станівці Глибоцького району Чернівецької області. Отож, повідомляють у прес-службі МНС, загалом на лікарняні ліжка потрапили 35 осіб — 25 дорослих і десять дітей.