Депутати Черкаської обласної ради на черговій сесії проголосували за скорочення бюджетних видатків на реалізацію обласних програм у сумі 7,4 мільйона гривень.
Зокрема, урізано витрати на управлінців держустанов, ярмарково-виставкову діяльність, будівництво спортивних майданчиків, підтримку ЗМІ тощо. Натомість вивільнені кошти спрямовуються на завершення будівництва обласного перинатального центру, житлового помешкання для сімей з дітьми-інвалідами, районних лікарень.
На сесії ухвалено також звернення до виконуючого обов’язки Президента України Олександра Турчинова з проханням позбавити звання Героя України колишнього голову Черкаської ОДА С. Тулуба, який своїми діями дискредитував найвищу відзнаку держави і нині перебуває у розшуку за скоєні кримінальні злочини.
Утім, група депутатів переконана, що відповідним державним органам потрібно скасувати присвоєння звання Героя України не лише С. Тулубу, а й багатьом іншим невиразним особистостям, мафіозно-одіозним фігурам, які за «зелені» купили у попередньої влади зірку героя.