Спеціальна комісія облдержадміністрації вивчатиме виконання новодністровським міським головою своїх повноважень. Таке рішення прийняв голова чернівецької обласної виконавчої влади Михайло Романів після ознайомлення із соціально-економічною ситуацією у місті енергетиків та розгляду великої кількості заяв від мешканців міста про усунення міського голови від виконання своїх обов’язків.
Його поїздка до Новодністровська підтвердила, що в роботі міського голови Анатолія Болдишева чимало серйозних недоробок, — інформує прес-служба ОДА. Йдеться про низький рівень організаційної та кадрової роботи, скорочення обсягів промислового виробництва, зростання заборгованості в зарплаті та рівня безробіття. Велика проблема — забезпечення міста питною водою. Тривалий час тут не розв’язують житлові та комунальні проблеми, як, наприклад, ремонт дахів. Виявлено недоліки в діяльності підприємств побутового обслуговування, закладів освіти, охорони здоров’я, недотримання вимог природоохоронного законодавства.
Недосконала система розподілу обов’язків в апараті міськради, відсутність належного контролю і самоусунення міського голови від нагляду навіть за виконанням його рішень та резолюцій створили атмосферу необов’язковості не тільки серед самоврядовців, а й серед рядових членів міської громади, — сказано в офіційному повідомленні прес-служби.
Керівник області Михайло Романів за результатами поїздки до Новодністровська підписав розпорядження «Про експертизу стану виконання новодністровським міським головою делегованих повноважень».