У місті залізничників Ковелі тривають роботи з вилучення і знешкодження семи авіаційних бомб часів Другої світової війни.
Учора о 10.30 ранку піротехніки спеціалізованого підрозділу МНС у водолазних костюмах опустилися у воду, щоб підняти бомби на поверхню. До цього часу в Ковелі евакуювали понад дві з половиною тисячі чоловік, закрили два міські ринки, вжили інших застережних заходів. На 13 годину одну з 100-кілограмових авіабомб підняли на поверхню. Піротехніків здивувало, що її підривач був у зведеному бойовому стані. Досі вважалося, що з такою небезпекою є лише 250-кілограмова бомба. З дотриманням застережних заходів небезпечний вантаж відтранспортували до спеціально обладнаного кар’єру (за 20 кілометрів від Ковеля) і підірвали.
Уся довколишня територія ретельно охороняється військовими і правоохоронними підрозділами. Міський голова Ковеля Ярослав Шевчук особливо відзначає мужність місцевого кранівника з ВАТ «Ковельагроспецпостач» Степана Устимовича Устимука, який добровільно дав згоду на виконання робіт з підняття вибухонебезпечних предметів. Розпорядженням міського голови йому встановили грошову винагороду в розмірі п’яти тисяч гривень.
Напруження в місті не спадає. Адже потрібно знешкодити ще п’ять 100-кілограмових і одну 250-кілограмову бомбу, повідомляє наш власний кореспондент Микола ЯКИМЕНКО.