Вечірнє засідання 12 травня
Верховна Рада розглянула проект закону про внесення змін до Цивільного та Цивільного процесуального кодексів України. 
 Пропоновані зміни до Цивільного кодексу передбачають покладення обов’язку доводити достовірність інформації на особу, яка її поширила. Ще одна чинна законодавча норма (стаття 302 Цивільного кодексу) гласить: інформація, яка поширюється посадовою чи службовою особою, є достовірною. На практиці це створює ситуацію, коли дві різні посадові особи можуть надавати діаметрально протилежну інформацію і кожне з цих повідомлень відповідно до статті 302 Цивільного кодексу треба вважати достовірним. Законодавці пропонують внести зміни, за якими особа чи ЗМІ, що поширили інформацію з офіційних джерел, не зобов’язані перевіряти її на достовірність та не несуть відповідальності у разі її спростування. Проте за цей законопроект віддано лише 214 голосів, тому народні депутати ухвалили рішення відправити його на повторне перше читання.
Голова Держкомітету з питань житлово-комунального господарства Григорій Семчук представив проект закону «Про загальнодержавну програму реформування і розвитку житлово-комунального господарства на 2004-2010 роки». Проте ціна цієї програми, за найскромнішими підрахунками, становить щонайменше 34 мільярди гривень. Де взяти таку суму? Про це у програмі не йдеться. Голова держкомітету зазначив, що за рахунок тарифів та бюджету таких коштів не знайти, і висловив сподівання на залучення в галузь приватних інвестицій. Але Валентина Семенюк (СПУ) висловила припущення, що після ухвалення цієї програми споживачів змусять платити не лише за комунальні послуги, а й за ремонти та реконструкції. Водночас, як зазначив Василь Надрага («Народний вибір»), програма не містить жодного положення про відповідальність постачальників комунальних послуг. За ухвалення цього законопроекту в першому читанні висловилися 274 народні депутати.
Наступний законопроект — «Про внесення змін до Закону України «Про радіочастотний ресурс» — передбачає істотне розширення цивільного застосування радіочастот. Як наголосив його розробник народний депутат Юрій Луценко (СПУ), нині понад 70 відсотків радіочастотного ресурсу України перебуває у віданні Міністерства оборони, тоді як армія Великої Британії використовує лише 20 відсотків частот. Саме тому бюджет Великої Британії за рахунок плати за радіочастоти щороку поповнюється більш як 20 мільярдами фунтів стерлінгів. Цю думку підтримав голова Комітету ВР з питань будівництва, транспорту, житлово-комунального господарства і зв’язку Валерій Пустовойтенко. «Наша армія забезпечена частотами на 300 відсотків, — сказав він, — тому значну їх частину треба передати для цивільного використання й отримувати за це плату». За ухвалення цього законопроекту в першому читанні проголосували 295 народних депутатів.
Цього ж дня парламент ухвалив закон про внесення змін до Земельного кодексу стосовно визначення права на постійне користування земельними ділянками громадських організацій інвалідів, закон про внесення змін до деяких законодавчих актів стосовно матеріального резерву. Насамкінець було ратифіковано договір між Україною та Румунією про режим україно-румунського кордону, договори між Україною та Республікою Панама про взаємну допомогу у кримінальних справах і про видачу правопорушників.