У  п’яти населених пунктах Волині закладено яблуневі сади україно-польської дружби. Саджанці для них безкоштовно надали відомі садоводи з Люблінського воєводства Республіки Польща Гражина Сулек та подружжя Анна і Вадемар Невядомські.
По п’ятсот дерев висаджено в селах Вишнів і Гуща прикордонного Любомльського району, а також у селі Великий Порськ Ковельського і в райцентрі Ратне. Заклали сади для районних лікарень у селищах Голоби Ковельського району та Ратне. Тисяча яблунь прикрасять околиці села Селець Володимир-Волинського району. Ще півтори тисячі плодових дерев польські садоводи подарували Луганській області.
Акція, яка проводилася в рамках Року Польщі в Україні, відбулася за сприяння сеймику Люблінського воєводства і його голови Конрада Ренкаса, який особисто взяв участь у закладанні садів на Волині. Разом з ним дерева садили заступник директора департаменту зовнішньоекономічних зв’язків маршалковського уряду Люблінського воєводства Анджей Вавренюк, Генеральний консул України в Любліні Іван Грицак, заступники голів: обласної ради Василь Струк і облдержадміністрації — Олександр Симінський.