Ранкове і денне засідання 7 квітня
Обговорення ратифікації протоколу про затвердження положення про порядок організації та проведення спільних антитерористичних заходів на територіях країн-учасниць Співдружності незалежних держав набуло особливого значення. Хоча доповідач, перший заступник голови СБУ Юрій Землянський запевняв присутніх у «благих намірах», депутати, зокрема, Андрій Шкіль (БЮТ) та Володимир Бондаренко (фракція «Наша Україна»), зазначали, що, ратифікувавши протокол, «ми відправляємо наших хлопців воювати до Чечні». Втім, 255 голосами «за» із зареєстрованих 418 парламентарії підтримали законопроект.
Депутати ратифікували також Консульську конвенцію між Україною та Великою Соціалістичною Народною Лівійською Арабською Джамагирією, угоду між Україною та Республікою Індія про взаємну охорону секретної інформації, а також Рамкову конвенцію про охорону та сталий розвиток Карпат.
Крім того, Верховна Рада України створила тимчасову слідчу комісію з питань додержання вимог чинного законодавства під час розслідування Головним управлінням Міністерства внутрішніх справ у Києві кримінальної справи про ДТП 2 листопада 2003 року з участю народного депутата Леоніда Черновецького.
Після ратифікації низки міжнародних угод депутати 284 голосами внесли до порядку денного проект постанови тимчасової спеціальної комісії про порядок розгляду Верховною Радою законопроекту «Про внесення змін до Конституції України».
Під час цього голосування депутати від БЮТ і «Нашої України» оточили парламентську трибуну з вимогою оголосити перерву, закінчення якої збігалося б із часом завершення ранкового засідання. Тому перед оголошенням перерви глава парламенту поставив на голосування пропозицію продовжити ранкове засідання на годину, щоб депутати обговорили процедуру розгляду змін до Основного Закону. Та й після 15-ї години парламентарії не розглянули чотири проекти постанов (зокрема, у своїх проектах Сергій Шевчук та Олександр Мороз пропонували голосувати з кожної статті законопроекту щодо конституційних змін особисто кожному депутатові за допомогою системи «Рада», а Микола Катеринчук — вставанням кожного парламентарія), і тому 274 голосами «за» вирішили продовжити роботу до закінчення розгляду документів.
Після довгого і емоційного обговорення народні депутати все-таки ухвалили постанову Степана Гавриша, яка передбачає голосування у цілому, без постатейного розгляду.
На початку ранкового засідання Голова Верховної Ради Володимир Литвин поздоровив народних депутатів Михайла Зубця та Віктора Капустіна з днем народження, а також оголосив про створення об’єднання «Громадянська позиція».