Нещодавно невідомі особи підпалили друкарню ТОВ «Редакція газети «Молодий буковинець».
Пред’явивши черговому охоронцеві документи невідомого походження на доставку матеріалів для друкарні, вони проникли на територію. Водій легкового автомобіля разом із охоронцем занесли пачки з «матеріалами» до приміщення друкарні, після чого водій напав на охоронця. Під час бійки охоронець почув, як хтось розбиває шибки на вікнах та проникає у цех. Нападників було 5—6 осіб. Охоронця зв’язали та відібрали ключі від вхідних дверей. Зловмисники проникли у друкарський цех та підпалили залишки фарби, паперу та інших матеріалів. Пожежа завдала значної шкоди обладнанню друкарні та приміщенню, від високої температури повилітали склопакети на вікнах.
Охоронець, звільнившись, викликав пожежну охорону ВАТ «Розма», завдяки оперативним діям якої вогонь удалося загасити.
На місце події були викликані співробітники міліції, прокуратури, УМНС. Офіційний висновок про причини пожежі має дати пожежна лабораторія. Охоронець друкарні госпіталізований зі струсом головного мозку та тілесними ушкодженнями.
Головний редактор «Молодого буковинця» Богдан Загайський зробив заяву на ім’я прокурора області Олександра Галкіна, начальника УМВС України в Чернівецькій області Богдана Керницького та начальника УСБУ в Чернівецькій області Юрія Кіцула.
— Оскільки вчинено напад на друкарню, яка належить редакції газети, — це однозначно свідчить про наміри зловмисників вивести з ладу і друкарню, і газету, і залякати колектив. Так чи інакше це стосується професійної діяльності журналістського колективу і є зазіханням на свободу слова, свободу друку і конституційне право громадян на інформацію