Денне та вечірнє засідання 2 березня
За дванадцять років в українській армії загинуло 1474 військовослужбовці, ще 1344 померло. Соціальному захисту сімей військових, які пішли з життя в мирний час, присвячено прийнятий у першому читанні проект змін до Закону України «Про соціальний і правовий захист військовослужбовців та членів їх сімей». Передбачається, що родини загиблих, померлих та зниклих безвісти військових отримають право на санаторно-курортне лікування та відпочинок у відомчих оздоровницях і першочергово забезпечуватимуться житлом.
Пожвавлення в сесійній залі викликала і пропозиція внести зміни до Закону України «Про ліцензування певних видів господарської діяльності», зокрема щодо ліцензування діяльності, пов’язаної із виробництвом  кондитерських виробів з борошна: тортів, тістечок, кексів, бісквітів, печива з метою забезпечення належного контролю за якістю виробництва та обліком реалізації цих виробів через торгову мережу. Втім, ласуни можуть не хвилюватися: народні депутати не підтримали законопроект. Так само відхилено пропозицію ліцензувати послуги виробництва і постачання тепла, запровадити мораторій на примусове стягнення та арешт коштів підприємств паливно-енергетичного комплексу. Не набрав більшості голосів і проект закону про погашення заборгованості за енергоносії.
Бурхлива дискусія спалахнула навколо проекту постанови Верховної Ради про 85-річчя ЛКСМУ та посилення ролі молодіжних громадських організацій у виховній роботі з молоддю. Опоненти вважали відзначення ювілею на державному рівні неприйнятним із морально-етичних та політичних мотивів. Більшістю голосів постанову, яка передбачає зокрема зустрічі  з ветеранами комсомолу, доповнення навчальних програм з історії тощо, було прийнято. Цього ж дня депутати прийняли постанову про затвердження завдань національної програми інформатизації на 2003—2005 роки і більшістю голосів підтримали проект закону про антарктичну діяльність.