Четверта сесія Верховної Ради України вже стала історією. Через блокування роботи парламенту Голова ВР Володимир Литвин був змушений достроково закрити сесію.
Учора о 9-й ранку лідери депутатських фракцій і груп знову зібралися на погоджувальну раду, на якій тривали пошуки можливостей розблокувати роботу парламенту. Як повідомив журналістам прес-секретар глави парламенту Ігор Сторожук, Володимир Литвин ознайомив лідерів фракцій зі своїми пропозиціями: підписати політичну угоду і завізувати проект постанови ВР, за якою законопроект про внесення змін до Конституції (№ 4105 Симоненка—Медведчука) буде прийнято після висновку Конституційного Суду на наступній сесії, але норму про порядок обрання Президента України з нього буде вилучено. В. Литвин запропонував й інший варіант — зміни до Конституції щодо політреформи буде прийнято на наступній сесії, але рішення про порядок обрання Президента України ухвалить уже наступний парламент, обраний 2006 року. Однак представники опозиційних фракцій не підтримали жоден варіант компромісу.
Коли о 10-й годині до сесійної зали увійшло керівництво парламенту, представники опозиційних фракцій знову оточили місця у Президії та включили «сирени». Володимир Литвин оголосив четверту сесію Верховної Ради закритою, пролунав Державний гімн України, і депутати розійшлися на парламентські канікули до 3 лютого. Але з домашнім завданням — знайти, нарешті, вихід із глухого кута.