Учора сесійне засідання Верховної Ради так і не розпочалося. Головуючий Перший заступник Голови ВР Адам Мартинюк оголосив рішення погоджувальної ради лідерів фракцій та груп парламенту — депутати працюватимуть у комітетах, а сьогодні о 10-й годині розпочнеться пленарне засідання. Перший заступник не приховував, що на спільних нарадах «іде важкий процес пошуку компромісу», і додав: надія на продуктивну роботу депутатів і на ухвалення змін до Конституції ще є.
А прес-секретар Голови ВР Ігор Сторожук повідомив журналістам, що під час учорашньої зустрічі лідерів груп і фракцій депутати продовжували дискутувати навколо питання про спосіб обрання і повноваження нового Президента. Обговорюються різні варіанти, тексти постанов, які могли б задовольнити усі сторони. Зокрема, за словами І. Сторожука, був доопрацьований законопроект, внесений парламентською більшістю, яким пропоновано обирати Президента в цьому році всенародно або у парламенті, але тільки за рішенням всенародного референдуму.
Володимир Литвин, зазначив І. Сторожук, докладає максимум зусиль для налагодження конструктивної роботи парламенту і запропонував обговорити ситуацію у ВР на спеціальних зборах народних депутатів.
Крім того, прес-секретар повідомив, що на вечірньому засіданні погоджувальної ради парламентарії обговорять можливість підписання політичної угоди між усіма фракціями ВР. Якщо лідери фракцій і груп не домовляться про розблокування роботи парламенту, то четверта сесія ВР може закритися до 16 січня, додав І. Сторожук.