Мукачеве
У центрі Мукачевого можна було сп’яніти і без вина, надихавшись повітрям, наповненим ароматами чудесних виноградних напоїв на традиційному фестивалі-дійстві «Червоне вино».
Понад 60 столів, заставлених винами, виготовленими за власними рецептами і технологіями, вдалося нарахувати на гамірному святі. Білі, золотисті, рожеві, червоні, темно-червоні з рубіновими відтінками кольорів — напої на будь-який смак! З легкої руки трьох мукачівських Василів (один з них — тодішній директор профтехучилища Василь Ковбаско й нині взяв участь у відкритті свята вина) фестиваль став уже дев’ятим.
Експерти прогнозують, що споживання вина в Україні щороку зростатиме на десять відсотків. Може, й наздоженемо французів. Хоча наш громадянин щороку випиває сім літрів вина, а француз — сімдесят сім. Треба ще он скільки бігти! Щоправда, для Закарпаття ця дистанція набагато коротша, повідомляє наш власний кореспондент Іван ГУДЗОВАТИЙ.