Чернівецькі перевізники вже подали до міської ради документи на підвищення тарифів. Вони вважають, що проїзд має коштувати не менш як 3,5 гривні. Наголошують, що востаннє тарифи у міських маршрутках збільшували у 2011-му. Тоді й пальне коштувало в межах 8,5—9,1 гривні за літр. Нині його ціна становить 15 гривень.
Секретар міської ради Ярослав Кушнірик заспокоює: ще рано говорити про здорожчання проїзду. Підприємці іншої думки, кажуть, якщо найближчим часом тарифи не підвищать, то перевізники можуть зупинитися.
— Дизельне пальне збільшилося в ціні на шість гривень за літр. Зростає долар, тож подорожчали всі запчастини, — каже Ігор Кожуленко, директор Центру міських пасажирських перевезень. — Ціна на проїзд має становити 3—3,5 гривні. У тарифі сьогодні закладено 72 відсотки витрат на пальне, хоча за розрахунками має бути не більше 32 відсотків. Згідно із наказом Міністерства інфраструктури, визначено, що якщо ціна пального підвищується на 10 відсотків, тарифи мають переглядати. А у нас відхилення на 65 відсотків.