Ранкове засідання 28 листопада
Парламентська більшість (235 голосів — за) підтримала зміни до Закону України «Про податок на додану вартість» у новій редакції з пропозиціями Президента.
Далі народні обранці розглянули три альтернативні законопроекти «Про місто-герой Севастополь».
А засідання розпочалося з прохання голови фракції Аграрної партії Катерини Ващук переголосувати законопроект, який передбачає зміни в системі оподаткування сільського господарства. У свою чергу, комуністи заявили, що готові проголосувати за документ, але в пакеті із законопроектом про щоденне голосування.
Проте запропоновані зміни до Регламенту підтримали лише 200 парламентаріїв.
Олександр Мороз (СПУ) звинуватив Першого віце-прем’єра Миколу Азарова в «диригуванні» під час голосування. Після чого Голова Верховної Ради України Володимир Литвин звернувся до урядовців з проханням залишити урядову ложу і «займатися своїми справами» та додав: «Поки я — глава парламенту, не треба мною керувати».
На початку ранкового засідання Голова ВР оголосив про входження Володимира Нечипорука до складу групи «Народовладдя» і Едуарда Матвійчука — до фракції «Регіони України». Крім того, як повідомив Володимир Литвин, у Верховній Раді створено міжфракційне об’єднання народних депутатів «Мажоритарник», до якого увійшли більш як 60 парламентаріїв.
В. Литвин привітав із днем народження народних депутатів Олександра Колоніарі, Михайла Косіва та Михайла Поплавського.