Трагічно закінчилися дитячі пустощі у селі Нижні Станівці Кіцманського району Чернівецької області. Дітлахи гралися в лісі. Хлопчика, який стрибнув на купу листя, вкусила змія. Ніхто з дітей не знав, як діяти в такій ситуації. Вдома хлопчину почало лихоманити. Батьки одразу відвезли сина до Вашковецької лікарні. Та врятувати йому життя не вдалося. Бо в медичному закладі не було протиотруйної вакцини, яка коштує 300 доларів. Офіційно хлопець помер через анафілактичний шок.
Лікар-судмедексперт обласного бюро судово-медичної експертизи Володимир Єлєнєв вважає, що хлопчика навряд вдалося б урятувати, якби його навіть встигли привезти у Чернівці. Що то була за змія,  так і не встановили. Вона, ймовірно, вже впала у зимову сплячку, а укуси таких плазунів особливо отруйні. До того ж, за словами Володимира Єлєнєва, він не знає жодної лікарні в Чернівцях, яка мала б у своєму розпорядженні потрібну вакцину.
Проте, як заявив головний лікар Вижницької районної центральної лікарні Тарас Лучик, сироватка проти змій у них є, але потерпілого із Нижніх Станівців відвезли до найближчої кущової лікарні у Вашківцях Вижницького району, де протиотрути не виявилося. Лікарям було важко встановити діагноз, бо випадки, коли змія жалить такої холодної пори, траплялися дуже рідко.
Сукупність усіх факторів призвела до трагедії у нижньостанівецькій родині. Запитання, чому сироватки не виявилось у лікарні передгірного містечка, де береги Черемоша влітку буквально кишать зміями, для цієї сім’ї, на жаль, не риторичне.
Чернівецька область.