СПУ починає з Чернігова мітинги по Україні, спрямовані проти підвищення цін на хліб. Про це повідомив народний депутат України Микола Рудьковський.
Соціалісти покладають усю відповідальність за продовольчу кризу на державні органи. Учасники чернігівського мітингу ухвалили резолюцію: «Не допустити підвищення цін на хліб», яку буде направлено Л. Кучмі, а також керівництву області й міста.
А представники місцевої влади переконані, що захід соціалістів — це політична провокація.
— Перед виборами подібних акцій буде ще більше, — зазначив голова Чернігівської облдержадміністрації Валентин Мельничук у розмові з журналістами. — Але ж політики, які до нас завітали, мають зрозуміти, що за їхніми гаслами немає жодної конкретної справи. Їхня мета — підірвати довіру до влади. Між іншим, ціни на хліб у нас не вищі, ніж у середньому по Україні. А на розвиток сільського господарства ми спільно з обласною радою цього року виділили мільйон гривень, наступного — плануємо збільшити суму уп’ятеро. За останніми повідомленнями, у Чернігівській області завершується збирання кукурудзи. В господарствах намолочено більш як мільйон 100 тисяч тонн зерна (торік валовий збір хліба в області становив 1237,7 тис. тонн).
 
Чернігів.