Підпільний цех з виробництва гірчиці й оцту знайшли співробітники УБОЗ на одному з харківських заводів. Продукцію виготовляли в колишній заводській їдальні троє найманих робітників. Від сторонніх очей хазяїн закривав працівників на замок.
Міліціонери приїхали на підприємство з перевіркою в той момент, коли хазяїн цеху привіз чергову партію банок і гірчичного порошку. Як з’ясувалося, цеховики купували лише пластикову тару, а скляні банки й пляшки збирали прямо на вулиці. Приправи готували, що називається, на око, оцтову кислоту заливали в пластиковий бак, а потім розбавляли водою з-під крана. За словами хазяїна цеху, етикетки для яблучного оцту та столової гірчиці залишилися в нього з тих часів, коли він очолював цілком легальне підприємство з виробництва приправ.
Новий сайт допоможе знайти роботу
Новий молодіжний Інтернет-сайт у переддень Дня студента представив харківський міський комітет у справах сім’ї і молоді. Інтернет-портал, каже начальник комітету Олег Кулинич, має забезпечити інформаційний зв’язок між молодіжними громадськими організаціями та харківськими студентами.
Сайт запущено майже місяць тому. Вся робота з його технічного забезпечення і розробки обійшлася міській скарбниці в одну тисячу гривень, решту грошей надали партнери — громадські організації. На новому сайті комітет збирається розміщувати інформацію про події в місті, новини, цікаві для молоді міста, інформацію для бажаючих знайти роботу. Крім того, згодом на сайті з’являться сторінки молодіжних громадських організацій. Це створить для них можливість рекламувати себе, а для студентів — довідатися про їхнє існування. Адреса нового сайту в Інтернеті: www. xstudents. kharkov. ua.
День студента ознаменується довгим поцілунком і виставкою шпаргалок
У переддень всесвітнього Дня студента в Харкові біля пам’ятника закоханим пройде конкурс на найдовший поцілунок. А в Палаці студентів ХПІ відкриється виставка студентських фотографій і перша міська виставка шпаргалок. Після свята вона стане своєрідним пересувним атракціоном.
Засилля гризунів
Протягом двох осінніх місяців санітарні служби Харкова встановили, що в місті кількість гризунів перевищує норматив більш як у сім разів, повідомляє прес-служба Харківської міської СЕС. Восени вони переселяються до житлових будинків, навчальних закладів та в інші місця, де є продукти харчування. Гризуни небезпечні через можливість поширення інфекцій. Незважаючи на це, з початку осені оброблено всього лише від 20 до 45 відсотків магазинів, об’єктів громадського харчування та медичних установ, шкіл, вузів і житлових будинків. Причина банальна — засобів, як фізичних, так і матеріальних, не вистачає.
Пожежа вчить тому,що нічому не вчить
Три особи загинули у вогні в селі Олександрівка Ізюмського району. Згорів приватний будинок. Після того, як вогонь погасили, у згорілому приміщенні було виявлено два трупи жінок, котрі там жили, а ще через якийсь час з-під стін, що обвалилися, було витягнуто тіло дитини шести років. Причиною загоряння пожежні називають неправильне використання пічного опалення.
Приблизно в той самий час зайнявся Харківський жировий комбінат. На боротьбу з вогнем виїхали десять пожежних. Щоб ліквідувати загоряння, знадобилося майже шість годин. За даними обласного управління пожежної безпеки, десять днів тому на комбінаті провадилася перевірка протипожежного стану. При цьому було виявлено цілу низку грубих порушень правил пожежної безпеки.
Маркс—Ленін потяги не проводжатимуть
На харківському Південному вокзалі в День залізничника після реконструкції урочисто відкрито головний пасажирський зал. Ремонт «основних воріт» міста розпочався ще в травні. За цей час на вокзалі будівельники цілком замінили підлогу, прибрали всі торговельні кіоски, а також пам’ятники теоретику і практику революції — Карлу Марксу і Володимиру Леніну. Замість них з’явилися демонстраційний екран, інформаційні табло та інші довідкові служби. Ремонт здійснено на кошти, отримані з прибутку Південної залізниці.