Третій навчальний рік у школі місцевого самоврядування, створеній Вінницьким міськвиконкомом, розпочався із зустрічі слухачів з міським головою Олександром Домбровським. Бажаючих опановувати науку управління виявилося значно більше, ніж торік: велика сесійна зала не змогла вмістити всіх слухачів.
Мета діяльності школи — створення такого інтелектуального кадрового потенціалу, якому можна було б завтра передати владу. Тільки міцні знання і новий менталітет, вважає О. Домбровський, можуть змінити систему управління в державі. До речі, п’ятеро минулорічних випускників школи нині працюють в органах місцевого самоврядування, п’ятнадцять входять до складу молодіжного міськвиконкому, двоє стали засновниками молодіжної біржі праці, а кілька вступило до престижних вузів Києва.
Нині у школі навчатиметься 130 осіб із студентської й учнівської молоді. Крім теоретичних знань, слухачі набуватимуть практичних навичок управління, зокрема, співпрацюючи із заступниками міського голови, начальниками управлінь та відділів виконкому. Братимуть участь у різноманітних заходах, деякі з яких готують самостійно. Слухачів школи готуватимуть також до розв’язання складних проблем, що передалися у спадок. На жаль, їх вистачить ще й наступному поколінню управлінців.
Вінниця.